RECEPT EKOTREND MYJAVA, spol. s.r.o.
Špaldová tarhoňa á la zeleninové rizoto (cca 4 porcie)
Potrebné prísady: 400 g špaldovej tarhone, zelenina (2 mrkvy, petržlen, cuketa, kaleráb, sterilizovaná kukurica a hrášok), olivový olej, 1 veľký rajčinový pretlak, 1 zeleninový bujón, morská soľ, bazalka, mäkký syr, tvrdý syr Eidam.
Postup prípravy:
Cestoviny pripravíme podľa návodu. Na kocky nakrájanú surovú zeleninu orestujeme na olivovom oleji, pridáme rajčinový pretlak, kocku bujónu, podlejeme vodou a varíme. Keď je zelenina mäkká, pridáme mäkký syr, sterilizovaný hrášok a kukuricu a dochutíme. Zmiešame s udusenou tarhoňou a posypeme strúhaným syrom.