RECEPT EKOTREND MYJAVA, spol. s.r.o.

Rajčinová polievka so špaldovou tarhoňovou (4 porcie)

Potrebné prísady: 500 ml rajčinového pretlaku alebo pyré, 1 ks cibule, 2 ks rajčín, rastlinný olej, 100g špaldovej tarhone, morská soľ, bazalka, biele korenie, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička škrobu- podľa potreby.
Postup prípravy:
Nakrájanú cibuľku zľahka opražíme na oleji, pridáme nadrobno nakrájané rajčiny, trocha osolíme a dusíme. Zalejeme rajčinovým pretlakom, pridáme vodu podľa potreby, osolíme, okoreníme a varíme. Môžeme zahustiť kukuričným škrobom. Asi 10 min pred dovarením pridáme špaldovú tarhoňu a tesne pred odstavením dochutíme prelisovaným cesnakom a nakrájanou čerstvou alebo sušenou bazalkou.

You-Tube kanál Herby

Kanál Herby