Jeseň je krásne obdobie plné rozmanitých farieb. Dávno sa skončili dovolenky a prázdniny, leto sa s nami rozlúčilo poslednými teplými dňami, rána a noci už patria jeseni. A práve toto prechodné obdobie býva veľmi zradné pre naše zdravie.

Telo a myseľ máme oddýchnutú, pripravenú na nápor zodpovednosti, ale opäť sme v tom známom kolobehu povinností, časového stresu, nepravidelného stravovania a nastupujúcej únavy. Teploty klesajú, časté sú aj výkyvy počasia, ktoré nepríjemne zaťažujú organizmus a našu imunitu, podporujú tiež množenie vírusov a baktérií. Mnohí v tomto období podľahnú bežným ochoreniam ako sú kašeľ, nádcha, prechladnutie a chrípka. I keď tieto ochorenia zväčša prechodíme, na chrípku by sme si mali dávať pozor, najmä na možné zdravotné komplikácie. Tie sa môžu sa prejaviť od relatívne neškodných až po život ohrozujúce stavy.

Medzi základné komplikácie patria:

  • akútny zápal hrtanu
  • zápal prínosových dutín
  • zápal svalov
  • zápal pľúc
  • zápal stredného ucha
  • zápal srdca
  • postihnutie nervového systému

V tomto čase sa, viac ako inokedy, spoliehame na svoju imunitu. Sme presvedčení, že vitamín D "ulovený" počas slnečných dní postačí na to, aby začala naplno fungovať a chrániť nás pred chrípkou, prechladnutím, jesennými alergiami.

Imunita je komplexný systém, tvorený súborom buniek a orgánov, ktoré spolupracujú pri obrane organizmu pred cudzorodými látkami. K tomu, aby imunita mohla plniť svoju obrannú funkciu potrebuje pomoc, napr. pri ochrane organizmu pred vírusmi a baktériami. Tu sú veľmi účinné látky, nazývané betaglukány. Ich úlohou je podporovať bunky prirodzenej imunity. Veď lepšie je chorobe  predchádzať, ako ju liečiť...

Prírodným zdrojom betaglukánov liečivé huby. Okrem nich sú bohaté na bielkoviny, esenciálne a neesenciálne aminokyseliny, jednoduché cukry aj zložité polysacharidy, vitamíny (najmä zo skupín A, B, C, D, E, K a PP), minerály (draslík, vápnik, železo, fosfor, sodík, selén, meď, mangán, germánium a iné).

Liečivé huby môžu pomôcť telu zvládnuť všetok tento nápor jesene. Majú antivírusové a antibakteriálne účinky, priaznivo ovplyvňujú srdcovo-cievny systém aj nervovú sústavu a sú tiež vhodným doplnkom ku klasickým liečivám.

Užívajte si krásne jesenné obdobie a liečivé huby sa postarajú o to, aby na vás jeseň nekýchala...

Redakcia 


ISSN 1335-9878

Predplatné

Sponzori

Inzercia

You-Tube kanál Herby

Kanál Herby