Tinnitus je pre pacienta veľkým problémom, ide o hučanie alebo pociťovanie iných zvukov v ušiach. Tinnitus môže mať mnoho príčin: prílišná akumulácia ušného mazu patrí k tým neškodným a možno ju ľahko vyriešiť. Medzi ostatné spúšťače patria ušné infekcie, poruchy vestibulárneho systému, veľké expozície hluku (napr. časté počúvanie hlasnej hudby na slúchadlá), Meniérova choroba (ochorenie uší spojená so závratom, jednostrannou stratou sluchu), tiež ochorenie štítnej žľazy, chronická hypertenzia, alergia, nádory. Vo väčšine prípadov je však za tento problém zodpovedný pravdepodobne chronický zápalový proces, preto treba odstrániť zápal.

Postihnutý tinnitom môže trpieť nespavosťou a hučanie v ušiach môže viesť k depresii.  Akútny tinnitus sa môže stratiť v priebehu šiestich mesiacov, ak však pretrváva dlhšie, ide o  chronický a pacientovi sa dáva veľmi malá nádej na vyliečenie. 

Čo môže pomôcť?

protizápalové látky, antioxidanty, posilnenie imunitného systému a pečene, vitamíny skupiny B, črevná očista a detoxikácia, organická síra MSM (metylsulfonylmetán) optimalizovať doplnenie magnézia, vylúčenie potravinovej intolerancie.


Predplatné

Sponzori

Inzercia

You-Tube kanál Herby

Kanál Herby