Jar nám už nekompromisne zaklopala na dvere. Prežili sme veľkonočné sviatky, prežili sme veľké upratovanie. Doma všetko dýcha a vonia. Eufória pominula a my sme začali pociťovať nedostatok energie, známu jarnú únavu. A je to tu, všetko sme vyupratovali, ale zabudli sme na to najdôležitejšie, na seba, na náš organizmus. Príroda vie všetko krásne vyriešiť, dodržuje zákony opakovaného cyklu: denného, mesačného a ročného. Aj naša matka Zem podlieha rôznym cyklom: 12-ročnému, 60-ročnému, cyklu slnečnej sústavy. Dokonca každá sezóna má na organizmus osobitný vplyv. Jar je jedinečné ročné obdobie, kedy máme výborné podmienky, aby sme začali práve teraz.

Detoxikácia – módny trend alebo nevyhnutnosť?

Dennodenne sa nám do tela dostávajú toxické látky, ktoré prijímame v potrave, vdychujeme ich alebo sa dostávajú cez pokožku. Okrem toho toxíny vznikajú aj pri samotných metabolických funkciách organizmu. Hoci sme vybavený imunitným systémom a inými mechanizmami, z času na čas musíme nášmu organizmu pomôcť aj sami. Prejavy jeho intoxikácie sa môžu prejaviť celkovou únavou, bolesťami hlavy, alergiou a napokon aj rôznymi závažnými ochoreniami. Dnešný človek sa môže snažiť žiť najzdravšie ako vie, aj tak sa nežiaduce procesy v našich telách dejú.

Sme jediný živočíšny druh, ktorý ohrozuje sám seba!!!

Sme však inteligentné bytosti, máme veľké šťastie, že môžeme slobodne myslieť a zobrať zodpovednosť za svoje zdravie do vlastných rúk.

Posúďte sami, v ktorom štádiu zanesenia organizmu sa nachádzate.

Sedem štádií znečistenia organizmu

1 štádium: Zvýšená únava - v prvej fáze znečistenia obvykle človek cíti celkovú únavu a rýchlo sa unaví pri akejkoľvek činnosti. To svedčí o tom, že telo prijíma viac toxínov, než z neho odchádza.

2 štádium: Zvýšená únava, slabosť a bolesť hlavy - v druhom štádiu človek začína pociťovať bolesť hlavy, lámavú bolesť v kĺboch a v svaloch. Organizmus nám signalizuje, že je čas, aby sme začali niečo robiť s toxínmi a usadeninami.

3 štádium: najviac sa objavuje alergia ako dôsledok zvýšenej koncentrácie usadenín v krvi - týmto však telo spúšťa mechanizmus na ich odstránenie - očisťujúcu reakciu.

V treťom štádiu organizmus zosilňuje prirodzený očistný proces, ktorý sa môže prejavovať ako kašeľ, hnačka, zvracanie, zvýšená teplota, alergická reakcia, časté močenie, vylučovanie toxínov potom a hnisom. Pozor! Už v tomto štádiu je nutné urobiť komplexnú očistu organizmu.

4 štádium: keď sa organizmus nezbavuje toxických nánosov a tie sa stále hromadia, telo spustí mechanizmus zakonzervovania toxínov. Objavujú sa príznaky stagnácie: kamene, cysty, polypy, fibromyómy, papilómy, lipómy, tukové usadeniny a hrčky po celom tele.

V tomto štádiu sa tiež organizmus snaží оhraničiť to, čoho sa nemôže zbaviť.

5 štádium: v tomto štádiu sa nánosy distribuujú po celom organizme tak, že sa viditeľne mení forma a funkcia orgánového systému – nadváha, hormonálne poruchy, artritída, dna.

6 štádium: Lavína toxínov sa dostáva do krvi a dochádza k intoxikácii všetkých orgánových systémov, najviac trpí nervový systém, vznikajú ochrnutia, roztrusená skleróza, Parkinsonova choroba a ďalšie.

7 štádium: Je to konečné štádium znečistenia organizmu. Platíme zа predchádzajúci nevhodný spôsob života a nesprávne stravovanie. Rast buniek nie je viac kontrolovaný protirakovinovým štítom.

Ako teda začať s detoxikáciou?

 Človek má k dispozícii systém pre detoxikáciu, ktorý predstavuje vzájomná súčinnosť čreva, pečene, obličiek, lymfatických ciev a uzlín, pľúc a pokožky. Pri dlhodobom zaťažovaní čreva nevyváženou potravou sa záťaž prenesie na pečeň a následne aj na obličky. Ľudský detoxikačný systém je potom už tak preťažený, že aj malá nerovnováha v organizme vedie k množstvu ochorení. Zmena stravovania a odľahčujúca strava je prvým dôležitým krokom. Podstatné je obmedziť príjem živín, ktoré majú na organizmus zaťažujúci vplyv (napr. vnútornosti, červené mäso, tuky, vyprážané jedlá, rafinovaný cukor) a alergizujúce potraviny (napr. mlieko, vajíčka). Pri detoxikácii treba zachovať logickú postupnosť. Je nutné dodržiavať pitný režim, používať čistú, jemne mineralizovanú alebo filtrovanú vodu, ovocné a zeleninové šťavy zriedené vodou. Vhodné sú tiež bylinkové čaje: pestrec mariánsky, praslička, harmanček, mäta, žihľava, púpava, echinacea, lopúch, breza a iné. Vynikajúcimi podpornými prostriedkami na zrýchlenie krvného obehu a detoxikáciu tela sú fyzická aktivita, sauna, masáže, ktoré stimulujú vylučovanie endorfínov v našom mozgu a počas detoxikácie nám zlepšia náladu. Neoddeliteľnou súčasťou detoxikácie je aj duševná očista. Často sa stáva, že práve zlý psychický stav má na svedomí oslabenie imunity a nerovnováhu vo fungovaní organizmu. Navyše, oddych, relaxácia a eliminácia stresov výrazne uľahčí a spríjemní priebeh detoxikačnej diéty.

Jarná únava je nielen dôsledkom zanesenia organizmu, ale tiež nedostatku základných nutričných látok.  Človek potrebuje denne vyše 90 životne dôležitých látok, zahŕňajúcich bielkoviny, minerály, vitamíny, aminokyseliny a mastné kyseliny.

 Ucelený systém bionutričnej výživy spojenej s detoxikáciou organizmu vám ponúka náš Program IoMET, ktorý umožňuje s prekvapujúcou presnosťou stanoviť bionutričný profil Vášho organizmu, t.j. v akom stave sa nachádza vaše telo.

V našej praxi pracujeme s prípravkami od francúzskych laboratórií NUTERGIA, ktoré sú lídrom v oblasti mikronutričnej medicíny.

Bližšie informácie o projekte a možnostiach využitia Programu IoMET nájdete na našej webovej stránke: www.nutergia.sk.


Predplatné

Sponzori

Inzercia

You-Tube kanál Herby

Kanál Herby