Liečivé rastliny/Léčivé rostliny - časopis vydavateľstva Herba

Časopis o zdraví, fytoterapii, výžive, prírodnej kozmetike | Viac ako 50 rokov zaujímavého čítania
Články písané odborníkmi | ...vyliečime, spríjemníme, navoniame, potešíme, poradíme...

Puding zo pšena

Suroviny: 150 g pšena, 500 ml mlieka (príp. sójového mlieka),  20 g tuku na vymastenie plechu, 1 vajce, 30 dkg kryštálového cukru, 50 ml kompótovej šťavy, trocha soli.

Postup: pšeno opláchneme teplou vodou, potom sparíme horúcou a napokon  opláchneme studenou vodou, aby sa odstránila horkastá chuť.  Sparené pšeno zalejeme mliekom, pridáme štipku soli a uvaríme hustú kašu. Formu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Do vychladnutej kaše vmiešame žĺtok, maslo a cukor. Napokon vmiešame zľahka tuhý sneh z bielkov. Touto hmotou naplníme formu, uzavrieme ju a varíme vo vodnom kúpeli asi 30 minút. Uvarený puding vyklopíme z formy a polejeme rozriedenou ovocnou šťavou. Tento recept je diétny recept a vhodný nielen pre deti.