Liečivé rastliny/Léčivé rostliny - časopis vydavateľstva Herba

Časopis o zdraví, fytoterapii, výžive, prírodnej kozmetike | Viac ako 50 rokov zaujímavého čítania
Články písané odborníkmi | ...vyliečime, spríjemníme, navoniame, potešíme, poradíme...

Hŕstková polievka

Suroviny: hrsť strakatej fazule, hrsť šošovice, hrsť sušeného hrachu, hrsť krúp (alebo hotová zmes hŕstková polievka), 1 cibuľa, koreňová zelenina, 1 polievková lyžica hladkej múky, 2 väčšie zemiaky, masť alebo olej, čierne korenie,soľ

Príprava: Strukoviny vopred samostatne namočíme do vody asi na hodinu, potom scedíme a dáme do spoločného hrnca. Zalejeme vodou a varíme približne hodinu. Pridáme soľ a nakrájané zemiaky. Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu so zeleninou a poprášime múkou. Za stáleho miešania vlejeme do polievky a ešte povaríme asi 15 – 20 minút.