Liečivé rastliny/Léčivé rostliny - časopis vydavateľstva Herba

Časopis o zdraví, fytoterapii, výžive, prírodnej kozmetike | Viac ako 50 rokov zaujímavého čítania
Články písané odborníkmi | ...vyliečime, spríjemníme, navoniame, potešíme, poradíme...

Hustá šošovicová polievka

Suroviny: 140 g šošovice, 80 g slaniny, 1 cibuľa, 50 g oleja (masti), 40 g hladkej múky, 2 sušené feferónky, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, štipka majoránky, mleté čierne korenie, soľ

Príprava: Šošovicu preberte, zalejte studenou vodou a cez noc nechajte napučať. Cibuľu a cesnak ošúpte, spolu so slaninkou nadrobno pokrájajte, opražte na oleji. Vmiešajte celé feferónky, zaprášte múkou, krátko opražte, zalejte vodou a rozmiešajte. Osoľte, okoreňte, pridajte bobkový list, majoránku a zliatu prepláchnutú šošovicu. Na minime varte, kým nie je šošovica mäkká. Feferónky pred podávaním vyberte.