Liečivé rastliny/Léčivé rostliny - časopis vydavateľstva Herba

Časopis o zdraví, fytoterapii, výžive, prírodnej kozmetike | Viac ako 50 rokov zaujímavého čítania
Články písané odborníkmi | ...vyliečime, spríjemníme, navoniame, potešíme, poradíme...

Sirup na zápchu z jarabiny

Pred prvými mrazmi čerstvo nazberanú jarabinu prebrieme, umyjeme. Bobule ukladáme do veľkej sklenej nádoby po vrstvách jarabiny a zasýpame vrstvou cukru. Nádobu prikryjeme gázou, necháme stáť v teplej miestnosti 3 týždne. Vznikne sirup, ktorý potom precedíme, pridáme 25 gamov liehu v pomere na 500 gamov sirupu..

Dávkovanie: užívame denne nalačno 1 – 2 lyžice, zapijeme vodou. Po zlepšení stavu treba urobiť prestávku, pri ťažkostiach opäť užívame.