Liečivé rastliny/Léčivé rostliny - časopis vydavateľstva Herba

Časopis o zdraví, fytoterapii, výžive, prírodnej kozmetike | Viac ako 50 rokov zaujímavého čítania
Články písané odborníkmi | ...vyliečime, spríjemníme, navoniame, potešíme, poradíme...

Špaldová tarhoňa á la zeleninové rizoto

RECEPT EKOTREND MYJAVA, spol. s.r.o.

Špaldová tarhoňa á la zeleninové rizoto  (cca 4 porcie)


Potrebné prísady: 400 g špaldovej tarhone, zelenina (2 mrkvy, petržlen, cuketa, kaleráb, sterilizovaná kukurica a hrášok), olivový olej, 1 veľký rajčinový pretlak, 1 zeleninový bujón, morská soľ, bazalka, mäkký syr, tvrdý syr Eidam.

Postup prípravy:

Cestoviny pripravíme podľa návodu. Na kocky nakrájanú surovú zeleninu orestujeme na olivovom oleji, pridáme rajčinový pretlak, kocku bujónu, podlejeme vodou a varíme. Keď je zelenina mäkká, pridáme mäkký syr, sterilizovaný hrášok a kukuricu a dochutíme. Zmiešame s udusenou tarhoňou a posypeme strúhaným syrom.